Opleiding

Algemeen

Duikvereniging OJC Amsterdam heeft in haar netwerk diverse instructeurs die gedegen en veilig opleiden en brevetteren volgens NOB / CMAS richtlijnen .Er worden opleidingen gegeven van 1* tot en met 3* NOB/CMAS brevet en het is mogelijk om cursussen zoals onderwaternavigatie en droogpakduiken naast de opleiding te volgen.

Wat mag met het brevet ?

Met het 1* NOB/CMAS brevet word je opgeleid om zelfstandig met minimaal een gelijk gebrevetteerde duiken te kunnen maken tot een diepte van 20 meter onder gelijke of lichtere omstandigheden dan waarin je bent opgeleid. Je duikt niet in getijdenwater zoals de Noordzee. 1*-duiker wordt in de internationale benaming aangeduid als Open Water Diver. De bevoegdheden horend bij dit internationale brevet sluiten aan bij de vaardigheden die tijdens de opleiding zijn geleerd. Het NOB/CMAS brevet is een internationaal erkend brevet. De 1-sters NOB/CMAS duikopleiding bestaat uit drie gedeelten welke hierna nader worden omschreven. Na het behalen van dit brevet kun je natuurlijk verder gaan voor het 2- of 3-sters brevet.

Wanneer wat en waar ?

De nieuwe opleiding gaat uit van zes theorieavonden en elf praktijklessen: zes lessen in het zwembad en vijf of meer in het buitenwater. Soms zal het sneller kunnen, soms zullen meer lessen nodig zijn, dat hangt af van hoe snel de cursist het oppikt. Gedurende de opleiding wordt er een veelheid aan duiktechnieken stapsgewijs aangeleerd: eerst in het zwembad en daarna in het buitenwater. Ben je geintresseerd in een proefles ? neem dan gerust contact op met ons via info@ojc.nl